Як повідомила начальник управління регуляторної політики та підприємництва облдержадміністрації Світлана Кругляк, внесено деякі зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 09.02.2011 № 168 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань ціноутворення на окремі види продовольчих товарів», якими запроваджуються нові механізми цінового регулювання.
Зокрема, у рамках реалізації державної цінової політики встановлюється граничний рівень цінової надбавки на фасовані продовольчі товари, рівень рентабельності на які не має перевищувати 10%.
Крім того, до списку продовольчих товарів, які підлягають декларуванню зміни оптово-відпускних цін, внесено крупу гречану та молоко коров’яче питне, фасоване у плівку.
Відтепер до списку продуктів, які підлягають декларуванню зміни оптово-відпускних цін, відносяться: борошно пшеничне вищого, І та ІІ гатунку, борошно житнє обдирне, крупи гречані, цукор, яловичина, свинина, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, яйця курячі, молоко коров’яче питне (пастеризоване, фасоване у плівку), сир, сметана, масло вершкове та олія соняшникова.
Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації