Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Термін для розв’язання проблем Молочного лиману - негайно

1 квітня 2011 - 14:30

Перебуваючи з робочою поїздкою в Якимівському районі,  голова обласної державної адміністрації  Борис Петров провів нараду на території  каналу, який з’єднує  Азовське море  з Молочним лиманом.  Наразі канал не обслуговується, він занесений піском  і   нерест риби  цього року на цій території буде неможливий.

- Ми знищили нерестилище піленгаса – так виглядає ситуація на сьогодні, - констатував очільник області. – Територія Молочного лиману включена до складу національного Приазовського парку і підтримка протоки покладена на цю установу. Це означає, що  ми маємо конкретного господаря і результати його господарювання за два роки.  Тепер ми мусимо знайти правильні шляхи виходу із становища, яке  маємо на сьогодні.

У зв’язку з тим, що Молочний лиман є гідрологічним заказником загальнодержавного значення, фінансування робіт з підтримки промоїни в робочому стані має виконуватися за рахунок коштів  державного бюджету.  Наразі розроблено проект з регламентної очистки протоки, який передано адміністрації Приазовського національного парку. Вартість робіт згідно проекту становить 1,4 млн. грн..

Разом з тим, під час наради, яку після огляду території каналу очільник області провів у Кирилівській селищній раді, пролунали пропозиції щодо необхідності  облаштували канал в іншому місці, на території природної промоїни.

- Наша задача – відкрити нерест риби, - наголосив Борис Петров. - Протягом кількох днів  прошу визначитися зі шляхами вирішення проблем лиману в юридичному руслі. Вже на початку наступного тижня я звернусь до міністерства з проханням звернути увагу на проблеми заповідника негайно.  Адже цілком зрозуміло, що за стан господарської діяльності  відповідальність несе міністерство. І якщо питання не буде просуватися в належному темпі,  я звернусь до Президента України. Наголошую, що  питання збереження Азовського моря, рибного господарства  є стратегічним завданням для всієї держави.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі