Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Владика Лука закликає небайдужих запоріжців до благочинності

30 березня 2011 - 09:15

У прес-центрі облдержадміністрації з журналістами поспілкувався Архієпископ Запорізький та Мелітопольський Лука. Владика поділився із присутніми деталями акції «Любов милосердствує», яка  зараз триває в обласному центрі. Завершальним же акордом акції стане телемарофон, який  транслюватимуть телеканали міста та області.

- На території нашої країни влаштовувалися безліч акцій, спрямованих на збір коштів для дітей з онкологічними хворобами, - акцентував увагу владика. - Але наш проект  виходить за рамки акції, він значно ширший. Перш за все, служителі церкви взяли участь у  здачі крові для онкохворих дітей. Зголосилися проявити благочинність близько 370 людей. Також в мережі магазинів та церквах області  встановлено скриньки для збору пожертв. Що цікаво, до акції долучаються діти. Вони виставлять на продаж свої роботи. У той же час, активно продаються спеціальні сертифікати  вартістю  100 гривень.  3 квітня пройде благочинний концерт у філармонії. А вже 7 квітня відбудеться тригодинний  телемарафон, на якому ми підіб’ємо підсумки проведеної роботи.

Також владика Лука повідомив, що  організатори акції проводили попередні перемовини про необхідне обладнання, яке буде придбано по завершенні акції в першу чергу. Крім того, планується, що за зібрані  кошти  буде надана адресна допомога сім’ям  онкохворих  малюків. 

Особисто долучився до акції і голова обласної державної адміністрації Борис Петров. Про це він повідомив журналістам і наголосив, що обласна державна адміністрація обов’язково продовжить цю роботу.

- Нас зацікавила ідея придбання спеціально  обладнаного автомобіля, який дозволяє провести експрес  тести з діагностування раку на ранніх стадіях захворювання.  Зараз ведеться робота з пошуку такого обладнання, воно має бути сертифіковане в Україні, і коли ми будемо знати його вартість, проведемо благочинну акцію з метою придбання такого автомобіля для Запорізької області. Він просто незамінний для жителів села, які не мають змоги пройти тривалий курс обстежень в обласному центрі.


Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі