Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада лобіює прийняття державної програми розвитку НЗ «Хортиця»

29 березня 2011 - 10:42

Регіональна влада лобіює прийняття державної програми розвитку НЗ «Хортиця»

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук провів нараду робочої групи, яку скликали для вирішення системних і поточних проблем національного заповідника «Хортиця».

Нагадаємо, що на останньому засіданні постійно діючої комісії з питань розвитку НЗ “Хортиця” голова ОДА Борис Петров запропонував активізувати роботу з впровадження ефективних механізмів забезпечення належної фінансово-матеріальної підтримки плану розвитку унікальної історичної, етнічної, природної пам’ятки, якою є острів Хортиця.

- Хортиця не належить тільки запоріжцям або українцям, це спадок всього світу, - звернувся тоді до учасників наради Борис Петров. Він також зазначив, що ми можемо самостійно підготувати проект закону по Хортиці та запропонувати його центральній владі.

До складу робочої групи при облдержадміністрації, яка опрацьовує зазначені питання, увійшли керівники структурних підрозділів ОДА і міськвиконкому, регіональних представництв центральних органів виконавчої влади, директор НЗ «Хортиця» Максим Остапенко і директор обласного краєзнавчого музею Георгій Шаповалов, історики-науковці.

Фахівці визначили коло проблемних питань, зокрема, щодо передачі заповіднику земель лісового господарства, розташованих на території острова, визначення статусу різних категорій поселень і їх мешканців, що приватно живуть і господарюють на острові, та підходи до їх розв’язання.

- Регіональна влада налаштована на якнайшвидше, остаточне і конструктивне розв’язання проблем НЗ «Хортиця», - підбив підсумок нараді заступник очільника області Микола Ярмощук. – Тож працюватимемо системно, об’єднавши зусилля всіх зацікавлених сторін.

Як зазначив посадовець, завдання, що поставив фахівцям керівник регіону, не можна вирішити за одну мить, бо проблеми Хортиці накопичувалися десятиліттями. Сьогодні ж на черзі денній – лобіювання у Міністерстві культури і туризму прийняття державної програми розвитку НЗ «Хортиця». Завдання з її просування у владних кабінетах Мінкульту Микола Ярмощук передбачає реалізувати, у тому числі, і в ході своєї особистої зустрічі з заступником міністра Юрієм Богуцьким, яка запланована наприкінці поточного тижня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі