Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Акорди Хортиці» відкрили нові таланти

28 березня 2011 - 09:10

«Акорди Хортиці» відкрили нові таланти

Понад півтисячі юних музикантів з України, Росії, Молдови, Білорусії, Південної Кореї, Вірменії зібрав у Запоріжжі ХІ міжнародний фестиваль-конкурс дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці». У їх числі біля 160 юних запоріжців – вихованців музичних та естетичних шкіл взяли участь у творчих змаганнях вокалістів, солістів-інструменталістів, ансамблів, юних композиторів та концертмейстерів. Талановиті діти з різних країн світу - піаністи, скрипалі та віолончелісти, виконавці на народних та духових інструментах отримали унікальний шанс – виступити соло у супроводі академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді. Конкурсні програми фестивалю проходили у концертному залі ім. М.І. Глинки, Запорізькому музичному училищі ім. П. Майбороди, музичних школах міста.

В рамках фестивалю пройшли педагогічні конференції, майстер-класи, а також відбулися цікаві знайомства, народилися нові творчі проекти. Організатори цього музичного форуму мали на меті не тільки виявити обдарованих дітей, а й надати їм можливість для подальшого творчого зростання. Тож запросили в журі, яке очолив декан фортепіанного факультету Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського, заслужений артист України, професор Валерій Козлов, видатних музикантів і педагогів із України, Росії, Франції, Італії, Південної Кореї. Передбачається, що лауреати фестивалю у подальшому візьмуть участь ще у багатьох творчих проектах, зокрема, тих, що організовує Міжнародний благодійний фонд Володимира Співакова, у концертах фестивалів «Москва зустрічає друзів» (Росія), «Фестиваль трьох кордонів» (Німеччина), «У гостях у Айвазовського», «Музика - наш спільний дім»(Україна).

На урочистостях з нагоди закриття фестивалю у концертному залі ім.Глінки публіка бурхливими плесками вітала переможців творчого змагання. Чимало юних музикантів тут здобули перше у своєму житті визнання.

- Фестиваль «Акорди Хортиці», що став візитною карткою Запоріжжя, відкриває наш край всьому світу, - дав високу оцінку мистецькому заходу заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Від імені керівника області Бориса Федоровича Петрова сердечно дякую організаторам і бажаю подальших творчих успіхів юним музикантам.

Абсолютною переможницею і володаркою гран-прі фестивалю журі визнало юну саксофоністку - 16-річну вихованку столичної музичної десятирічки ім.М. Лисенка Євгенію Зіненко. Її саксофон пронизливо і натхненно наповнив «Акорди Хортиці» новим звучанням. Тож від імені голови ОДА Бориса Петрова та очолюваної ним Запорізької обласної організації Партії регіонів, що виступила спонсором заходу, його заступник Микола Ярмощук вручив дівчині ноутбук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі