Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уроки минулого року мають бути засвоєні

25 березня 2011 - 15:15

Уроки минулого року мають бути засвоєні

На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, розглянуто питання підготовки територій  області до літнього сезону. Головну увагу учасники наради приділили питанням забезпечення протипожежної безпеки та безпеки людей на водних об’єктах області.

Як було повідомлено, минулого року в області потонуло 76 осіб, з них 8 дітей. Найбільше «відзначився» Якимівський район, де в Азовському морі загинуло 28 осіб (зростання 180%). Члени комісії зазначили, що це й не дивно. Адже у ході перевірки виявлено суттєві недоліки у підготовці району до минулорічного курортного сезону. Зокрема, на 150 пляжах Якимівського району працювало лише 35 рятувальних постів, а щорічну перепідготовку пройшли всього 46 матросів-рятівників. Складна ситуація також у Приморському та Приазовському районах, де взагалі не створено аварійно-рятувальні підрозділи на водних об’єктах. Найбільше дорікань було адресовано адміністраціям оздоровчих закладів, які майже не переймаються безпекою відпочиваючих. Як наслідок, у 2010 році потонуло 22 людини, що відпочивали на базах відпочинку. Багато недоліків є і в питанні реєстрації розважальних засобів на воді. Як зазначалося на нараді, всі засоби розваг на воді повинні мати спеціальні дозволи на плавання та відведені акваторії.

Не краща ситуація також із забезпеченням протипожежної безпеки.  З 20 запланованих на 2010 рік підрозділів місцевої пожежної охорони створено лише 10. Найбільш негативна ситуація спостерігається у Мелітопольському районі, де не створено жодного МПО. Торік в районі сталося 63 пожежі, на яких загинуло 3 людини. Показовим є і випадок цього тижня. Під час пожежі у приватному будинку загинуло двоє людей саме через те, що рятувальникам Мелітопольского міського загону МНС довелося подолати до палаючого будинку відстань у 25 кілометрів.

Обласною комісією з питань ТЕБ та НС прийняті рішення, що вимагають від органів місцевого самоврядування та районних адміністрацій змінити своє ставлення до питань забезпечення безпеки людей і вжити для цього всіх належних заходів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі