Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України назвав цінову ситуацію в області стабільною

25 березня 2011 - 13:09

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий провів всеукраїнську селекторну нараду з питань проведення весняно-польових робіт та ситуації на продовольчому ринку країни. Запорізьку область представляв перший заступник голови ОДА Олексій Литвин.

Як відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий, мета наради – з’ясувати стан підготовки територій до проведення весняно-польових робіт, зокрема, забезпеченість паливно-мастильними матеріалами, мінеральними добривами, засобами захисту рослин та посівними матеріалами.

Звертаючись до представника Запорізького регіону, Микола Безуглий зауважив, що цінова ситуація в області стабільна, та попросив поінформувати про деталі посівної кампанії.

Насамперед перший заступник голови ОДА Олексій Литвин висловив вдячність урядовцю за швидке реагування на прохання виділити області зерно та борошно.

- Токмацький хлібозавод уже повністю забезпечений борошном з держрезерву. Знаю, на шляху до області зерно з аграрного фонду. Всі прохання, з якими зверталися до вас, задовільнені, - звернувся до урядовця О. Литвин.

Також  Олексій Литвин повідомив, що вчора підписано останні меморандуми з керівниками хлібопекарських підприємств, тож можна розраховувати, що до наступного врожаю ціни на соціальні сорти хліба підвищуватись не будуть.

Щодо посівної кампанії, Олексій Литвин поінформував першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України, що в області вже засіяно перші 3 тисячі гектарів посівів. Однак, почати масштабні посівні роботи не дозволяють погодні умови. Разом з тим, готовність техніки до посівної кампанії складає 99%, забезпеченість дизельним паливом – 72%, бензином – 58%. Необхідний обсяг насіння є у наявності.

Особливу увагу Микола Безуглий просив приділити зрідженим та слабким посівам, проаналізувати, які з них треба пересіяти, та не затягувати з цим.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі