Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Справи злісних боржників із заробітної плати розглядатимуть у прокуратурі

23 березня 2011 - 13:23

На черговому засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке  провів  заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, вперше  за  останній час обговорювали сумну статистику    нарощування боргів  на економічно активних підприємствах та шукали шляхи якнайшвидшого подолання  цього негативного явища.

Як зазначалося, приватні підприємства   протягом лютого зменшили свої борги на   817, 9 тис. грн.( на 8,1%). Натомість підприємства державної  і комунальної форми власності   суттєво їх збільшили. Тож на поточний момент  загальна сума заборгованості економічно активних підприємств  становить  24, 3 млн. грн.(  зростання на 9,5 млн. грн., або на 64, 8%). 

- Прикро, що доводиться вести мову про економічно активні підприємства у такому сумному контексті. Адже до цього часу  вони  досить успішно виконували завдання з погашення  боргів перед  власними працівниками та  соціальними фондами, - зазначив Микола Ярмощук. -  Наразі  з’ясовуємо причини, що призвели до цього, та  спільними зусиллями  виправлятимемо ситуацію.

Проаналізувавши стан справ, члени комісії визначили, що  найбільшими боржниками серед цієї категорії підприємств залишаються підприємства державної форми власності.  Утворено  борги на казенному підприємстві «НВК «Іскра»(6,6 млн. грн.), у Запорізькій регіональній філії ДП «Центр державного земельного кадастру» (138,3 тис. грн.). Також  ряд інших держпідприємств  суттєво збільшили  свої боргові обов’язки. Перелік боржників  поповнили і підприємства комунальної форми власності.

За словами керівників підприємств-боржників, ситуація погіршилась, в одних випадках, через затримку у вирішенні організаційних питань,  в інших - через відсутність  останнім часом реальних замовлень  на виконання  робіт.

Члени комісії говорили про необхідність  вжиття вичерпних заходів щодо   погашення існуючих боргів та недопущення  появи нових. Зокрема, одним із  ефективних важелів  впливу на ситуацію заступник голови ОДА Микола Ярмощук визнав контролюючу діяльність органів прокуратури.  Посадовець  відмітив, що  від слів про персональну відповідальність  керівників підприємств-боржників влада переходить до конкретних дій: завтра  вже в обласній прокуратурі  розглядатимуть справи злісних  неплатників.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області