Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми освітян вирішуються не на мітингах, а у конструктивному діалозі

22 березня 2011 - 08:27

Проблеми освітян вирішуються не на мітингах, а у конструктивному діалозі

Близько 400 освітян вийшли на площу Фестивальну в обласному центрі на мітинг в рамках всеукраїнської акції протесту профспілок працівників освіти і науки України, щоб висловити своє незадоволення несправедливим, на їх погляд, підходом до формування заробітної плати на основі єдиної тарифної сітки, невиплатою значної частини доплат і надбавок, зниженням престижності педагогічної праці, необгрунтованою реорганізацією закладів та установ освіти.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов та його колега у Запорізькій міськраді Володимир Кузьменко ще до початку мітингу вийшли до людей і відверто спілкувалися з ними, намагаючись з’ясувати їх конкретні претензії. Нагадаємо, минулого тижня посадовці, не відсторонюючись від наболілих проблем освітян, провели зустріч з лідером їх обласної профспілки і вже вирішили ряд наболілих питань, тож соціальна напруженість мала б зникнути. Тому нині їх співрозмовники жодним чином не вказали на реальні факти наявності у тих чи інших освітніх закладах примусових відпусток за власний рахунок працівників, заборгованості із виплати заробітної плати, оплати лікарняних тощо, а здебільшого лише обмежувалися загальними зауваженнями щодо негативних явищ у галузі на поточний момент.

Разом з тим, представники регіональної влади відмітили, що тримають на контролі ситуацію у галузі, зокрема, питання з оптимізації мережі загальноосвітніх закладів, забезпечення пільг на оплату комунальних послуг для вчителів у сільській місцевості, унормування пенсійного віку для педагогів та ряд інших.

- Я ваш колега, в освіті працюю з 1973 року, тож мені добре відомі всі наші негаразди, - звернувся заступник голови ОДА Микола Ярмощук до учасників мітингу. – Регіональна влада, голова облдержадміністрації Борис Федорович Петров, з огляду на ту надзвичайно важливу просвітницьку місію, яку реалізують у суспільстві педагоги, з особливою увагою ставляться до забезпечення потреб працівників галузі. Та слід розуміти, що проблеми освітян вирішуються не на мітингах, а у конструктивному діалозі.

Посадовець закликав усіх бажаючих до зали засідань в облдержадміністрації, щоб там без зайвого нагнітання пристрастей обговорити підходи до вирішення зазначених питань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі