Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Профорієнтація знедолених дітей – перспективний шлях їх соціального захисту

11 березня 2011 - 11:01

Профорієнтація знедолених дітей – перспективний шлях їх соціального захисту

Інформаційна акція з профорієнтації «Твоє майбутнє», організована для дітей-сиріт, учнів  9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів  та їх опікунів, пройшла в обласному центрі зайнятості за ініціативи  Запорізького обласного  відділення  дитячого фонду України та за підтримки управління освіти і науки облдержадміністрації.

Організатори заходу прагнули   ефективно сприяти  професійному самовизначенню  дітей-сиріт  та дітей, що залишилися без батьківського піклування. Такі акції, що їх регулярно проводять в обласному центрі зайнятості,  спонукають молодь до  професійного самовизначення, допомагають юнакам і дівчатам  у виборі профільного навчального закладу. Позитивним психологічним аспектом такої планомірної роботи  є створення установки на успішність у  знедолених дітей, навчання їх правилам  здорової професійної конкуренції на ринку праці. 

Представники вишів різних рівнів акредитації  ознайомили  дітей з умовами прийому та навчання  у професійно-технічних коледжах, вищих навчальних закладах, дали конкретні  поради щодо вибору майбутньої спеціальності з урахуванням прогнозування  її затребуваності на ринку праці.

Також дітей поінформували про  державне соціальне забезпечення, яке їм надаватиметься на період навчання. Зокрема, спеціальну стипендію у розмірі 1090 грн., а також  витрати на харчування та інші види допомоги.

- Профорієнтація, в першу чергу,  інформаційне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  щодо  їх професійного самовизначення -   це перспективний шлях  їх соціального захисту, - підтримав акцію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Обласна виконавча влада приділяє особливу увагу знедоленим дітлахам, прагнучи  якомога повніше компенсувати їм втрати, що спіткали  їх  на самому початку життєвого шляху,  забезпечити  всі можливості для подальшого   розвитку. Зробимо все, щоб вони стали повноцінними членами нашого суспільства і реалізували свій потенціал.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі