Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні реформи стимулюють використання земельного ресурсу

10 березня 2011 - 17:22

Задачі та перспективи розвитку земельних відносин у 2011 році, а також питання реалізації основних напрямків земельної реформи стали основними темами наради з головами райдержадміністрацій з актуальних питань земельних відносин у Запорізькій області. Очолив захід голова обласної державної адміністрації Борис Петров. З актуальних питань земельного ринку доповідало керівництво Головного управління Держкомзему у Запорізькій області.

За часи незалежності України ринковий обіг земель сільськогосподарського призначення практично був заблокований. Але останнім часом питання про зняття мораторію на купівлю та продаж землі постало як невідкладна задача. Адже доходи від операцій із землею несуть додаткові надходження до бюджетів. А приватна власність на землю стимулює економічне зростання держави за рахунок використання наявних земельних ресурсів. Як зауважила перший заступник начальника ГУ Держкомзему в Запорізькій області Людмила Спіцина, радами та адміністраціями здійснено добір 92 земельних ділянок несільськогосподарського призначення, з них вже виготовлено техпаспорти до 27 ділянок на загальну суму близько 27 млн. гривень, які могли б поповнити бюджет. Тоді як у пропонованому законопроекті визначена чітка процедура проведення аукціону для подібних ділянок. Тож за результатами наради до протоколу внесено доручення щодо активізації роботи по створенню та затвердженню переліку земельних ділянок для продажу на аукціоні з прийняттям закону.

Разом з тим, від голів райдержадміністрацій пролунали зауваження до керівництва Держкомзему з приводу низки проблем, пов’язаних із відсутністю начальників відповідних управлінь у районах, низьким рівнем обізнаності у правових питаннях щодо земельних відносинах. У свою чергу дуже повільно проходять процеси реєстрації угод про використання земель сільгосппризначення та з видачі державних актів на землю. З тим, аби покращити роботу в цьому напрямку, учасники наради домовились про проведення чергової наради у наступному місяці та про організацію навчальних семінарів. На завершення голова обласної державної адміністрації Борис Петров звернувся до начальника ГУ Держкомзему Олександра Циброва з проханням провести виїзні наради в районах та вдосконалити свою роботу в напрямку більшої відкритості.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області