Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада готова підтримати ДП «Кремнійполімер», якщо борг із зарплати погашатимуть

24 лютого 2011 - 11:18

Обласна влада готова підтримати ДП «Кремнійполімер», якщо борг із зарплати погашатимуть

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з розгляду проблемних питань ДП «Кремнійполімер», у якій взяли участь представники податкової адміністрації, профспілок, виконавчої служби.

За словами Петра Гончарука одне з основних питань, яке турбує керівництво обласної державної адміністрації, – велика заборгованість по заробітній платі працівникам підприємства, яка складає 9,4 млн. грн..

Про поточну ситуацію на заводі присутніх детально поінформував генеральний директор Володимир Михайлов. Так, за його словами, борг із заробітної плати почав накопичуватись з 2008 року. Однак з червня 2010 року системне зростання суми боргу вдалося зупинити. Більше того, підприємство почало поступово виплачувати заборговане. За вісім місяців з 12,7 млн. грн. фактично погашено 3,2 млн. грн.

- Незважаючи на те, що ми докладаємо всіх зусиль, підприємство зі скрутного становища не вийде, поки не прийде реальний інвестор, - підбив підсумок В. Михайлов. На переконання керівника, ДП «Кремнійполімер» необхідно приватизувати, щоб інвестори отримали можливість допомогти підприємству.

Проте, враховуючи те, що ДП «Кремнійполімер» перебуває у процедурі банкрутства, змінити форму власності наразі неможливо.

Разом з тим, підприємство – єдиний в Україні виробник кремнійорганічної та хлорорганічної продукції. Підписано нові контракти з Німеччиною, Новою Зеландією, Японією, Китаєм. Наразі поточна заробітна платня працівникам виплачується у повному обсязі. Представники профспілок, податкової адміністрації та виконавчої служби, характеризуючи співпрацю з генеральним директором, підкреслювали його відповідальний підхід у всьому, що стосується прав працівників (на заводі працює близько 700 запоріжців).

- Обов’язково маємо підтримати підприємство, яке працює, виробляє продукцію, виплачує зарплату та має перспективи, - зазначив Петро Гончарук. Також посадовець доручив керівнику заводу протягом тижня підготувати та надати головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури ОДА чіткий графік погашення заборгованості.

- Ідеальний варіант – це повне погашення заборгованості до першого квітня. Однак ми реалісти та усвідомлюємо, що є певне коло проблем. Облдержадміністрація під керівництвом Бориса Петрова готова надати вам всю необхідну допомогу, щоб прискорити виплату заборгованої заробітної плати, тож готуйте пропозиції, - резюмував Петро Гончарук.

Найближчим часом голова облдержадміністрації Борис Петров планує особисто відвідати ДП «Кремнійполімер».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі