Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вболівальників Євро-2012 зустрінемо як рідних

24 лютого 2011 - 08:52

Вболівальників Євро-2012 зустрінемо як рідних

Область готується гідно зустріти гостей престижного змагання. Разом із забезпеченням належних побутових умов для них чималу увагу регіональна влада приділяє підготовці спеціалістів туристичного супроводу.

За сприяння управління культури і туризму облдержадміністрації Центр бізнес-освіти Запорізького національного університету веде фахову підготовку менеджерів готельного, курортного та туристичного сервісу, краєзнавців із спеціалізацією «Екскурсійна та туристична діяльність», а також гідів-перекладачів.

Черговий випуск на курсах гідів пройшов у ЗНУ, де атестаційну комісію очолив заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. У її складі також працювали начальник управління культури і туризму ОДА Ірина Конарєва, виконуючий обов’язки ректора ЗНУ Олександр Бондар, представники обласної асоціації туристичних організацій, провідні гіди-перекладачі та викладачі іноземної мови.

Випускники курсів подали свій тематичний інформаційний продукт «Історичні та пам’ятні місця Запоріжжя» кількома мовами – українською, німецькою, англійською. Вони переконали атестаційну комісію, що готові зустрічати учасників «Євро-2012» і зможуть належним чином подати їм цікаву та неупереджену інформацію про наш рідний край.

В рамках заходу заступник очільника регіону також провів нараду з проблемних питань організації та прийому на території області учасників чемпіонату із дальнього та ближнього зарубіжжя.

- Майбутні футбольні змагання для нашого регіону - реальний шанс здобути суттєві інвестиції, які так необхідні для подальшого ефективного розвитку економіки області. Не маємо права його знівелювати, мусимо докласти всіх зусиль, щоб підвищити рейтинг території. Від того, хто і яким чином зустрічатиме гостей, - багато залежить. Тож ретельна підготовка фахівців для туристичної галузі області сьогодні – дуже важливе завдання, - коментує Микола Ярмощук. - Наш край багатий на об’єкти історично-культурної спадщини, маємо чим пишатись. Тож, щоб гості Євро-2012 на увесь світ рознесли добру славу про запоріжців, маємо забезпечити переконливі для них докази.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі