Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У «Сонечку» дітлахам комфортно і затишно

18 лютого 2011 - 12:54

У  «Сонечку» дітлахам  комфортно і затишно

Дитячий садочок  «Сонечко» у Спаському Терпіннівької сільради Мелітопольського району, який  реконструйовано  після  багаторічного забуття і розрухи, урочисто відкрили ще третього лютого.  Невдовзі після того у місцевих ЗМІ  повідомили, що  урочистості відбулися для «галочки», а дітям  так і не можуть відвідувати заклад, бо відповідальні посадовці не узгодили  потрібну документацію. Тож малюкам ще довго чекати, доки дошкільний заклад працюватиме у нормальному режимі.

- На поточний момент реконструйована і осучаснена  бюджетним коштом будівля дитсадочка  введена у експлуатацію згідно всім  нормам законодавства, - запевняє  голова ОДА Борис Петров. – І спаські  діти дошкільного віку  успішно  відвідують цей    заклад.

За дорученням очільника регіону його заступник Микола Ярмощук з’ясував причини  несхвальних відгуків  щодо цього дошкільного закладу   у місцевій пресі.  За словами посадовця, на момент урочистого відкриття садочка всі ремонтні роботи були остаточно завершені, всі проблемні питання зняті  і практично всі контролюючі служби і органи, а їх чимало, згідно переліку інстанцій, що приймають  будівельний об’єкт в експлуатацію,  дали своє  «добро» на його використання за призначенням.  Залишалося  отримати лише  два дозволи – від  Держінспекції з енергозбереження та теруправління  Держміськпромнагляду (охорона праці). Оскільки жодних зауважень щодо будівлі їх експерти не висловили,   у підрядника – управління капітального будівництва ОДА, що  забезпечував виконання  ремонтних робіт, - передбачали, що проблем із дозволом від цих інстанцій не буде. Тож де-факто садочок  за технічним станом будівлі був готовий прийняти малят. А, зважаючи на той факт, що його відродження у Спаському  чекали  багато років ( за словами місцевих жителів, ціле покоління дошкільнят було позбавлене можливості відвідувати цей заклад), місцева влада прагла  якнайшвидше ввести його в експлуатацію.

- Поділяю принципову позицію Терпіннівського сільського голови Василя Петровича  Ступара, який все ж  утримався від спокуси і зачекав кілька днів, доки не будуть отримані останні дозволи, адже йдеться про найдорожче для нас – про дітей, - підтримав місцевого посадовця голова облдержадміністрації Борис Петров.  – Наразі дитсадок працює у нормальному режимі. Дітлахам тут комфортно і затишно.  Що ж до завчасного, на перший погляд, урочистого відкриття цього дошкільного закладу, то змушений визнати, на даний момент тільки так можна було прискорити рух у дечому  занадто бюрократизованого механізму прийняття  будівельних об’єктів в експлуатацію. І щодо  зазначеної проблеми, ретельно дослідивши її,  врешті  знайдемо  і для неї  ефективне рішення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі