Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Подальше реформування ЖКГ регіону потребує змін на законодавчому рівні

25 січня 2011 - 15:19

Заступник голови обласної державної адміністрації Лариса Мефьодова провела нараду з питання сучасного стану реформування житлово-комунального господарства Запорізької області. У заході взяли участь голова Федерації роботодавців ЖКГ України Олег Адамов, начальник управління житлової політики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Олександр Кривобородов, головний консультант апарату Верховної Ради України Володимир Коваленко.

Відкриваючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова відзначила важливість порушених питань.

- Сьогодні ми узагальнимо роботу з реформування житлово-комунального господарства, яка проводилась на території регіону. Ще раз обговоримо ті питання, для вирішення яких необхідна допомога центральних органів влади, - зазначила Лариса Мефьодова.

Про стан реформування житлово-комунального господарства регіону поінформував начальник управління ЖКГ облдержадміністрації Дмитро Свіркін. Зокрема, посадовець порушив питання створення конкурентного середовища на ринку комунальних послуг, фінансово-економічного стану підприємств житлово-комунального господарства, політики тарифоутворення на комунальні послуги, а також необхідності активізації роботи по створенню співвласників багатоквартирних будинків.

За словами Д.Свіркіна, подальша робота з реформування ЖКГ регіону потребує поновлення нормативно-правових документів та централізації всіх поточних процесів.

- На місцях відчувається гостра необхідність налагодити і врегулювати взаємодію між підприємствами-постачальниками послуг та споживачами, обласною та центральною владою, - висловив переконання начальник управління ЖКГ облдержадміністрації.

Цю тезу підтримав і голова Федерації роботодавців ЖКГ України Олег Адамов, який підкреслив, що в Україні створюється конкурентний ринок комунальних послуг і завдання влади - створити прозорі та зрозумілі правила роботи на ньому. У свою чергу, він висловив готовність відстоювати права підприємців, які виявлять бажання працювати у цій сфері.

Своє бачення можливості врегулювання гострих питань у ході реформування житлово-комунального господарства окреслив головний консультант апарату Верховної Ради України Володимир Коваленко.

- Житловий кодекс України у першій редакції був прийнятий у 1983 році. З тих пір, зрозуміло, його доповнювали та редагували. Однак філософія цього документу суттєво не змінилась і він не може відповідати реаліям сучасного розвитку країни. Тому дуже важливо відповідально підійти до підготовки пропозицій до проекту Житлового кодексу, - підкреслив В. Коваленко.

За результатами наради головам райдержадміністрацій та міст обласного значення рекомендовано провести наради з керівниками підприємств, які надають комунальні послуги, та, враховуючи їх побажання, напрацювати конкретні ініціативи щодо вдосконалення нормативно-правових актів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі