Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області зафіксовано найнижчий рівень інфляції за останні вісім років

11 січня 2011 - 11:58

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Литвин провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів. У заході взяли участь заступники голови ОДА Лариса Мефьодова та Петро Гончарук (стажування).

У зв’язку з мінусовою температурою повітря територією особливої уваги рятівників, а відповідно й обласної влади, стають водні об’єкти. Як повідомив начальник ГУ МНС України у Запорізькій області Олексій Лепський, у деяких місцях на Каховському водосховищі вже є крига товщиною до 10 см. Зазвичай, знаходяться й рибалки, які готові ризикувати власним життям заради зимового улову. Найближчим часом працівники управління МНС планують вихід на Каховське водосховище на сучасному рятувальному катері «Марс 700». Також буде посилена роз’яснювальна робота з несвідомими рибалками.

Про інфляційні процеси, які відбуваються на території регіону, поінформувала перший заступник начальника головного управління економіки Марина Драздович. За словами посадовця, річний показник рівня інфляції складає 109,7% - найнижчий у регіоні за останні вісім років. За цим показником Запорізька область посідає 9-10 місце серед інших території країни.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Литвин з’ясував, чи є проблеми з отриманням лімітів газу для підприємств теплоенергетики регіону. Начальник управління житлово-комунального господарства Дмитро Свіркін доповів, що підприємства теплоенергетики отримали ліміти на другу декаду січня, однак не в повному обсязі. Це пов’язано зі зміною тарифів, внаслідок чого підприємства мають поновити пакет документів з ДК «Газ України». Дмитро Свіркін запевнив, що це робочий момент і ніякої загрози обмеження виділення газу для області не існує.

У цьому контексті обласна державна адміністрація звернулась до Міністерства економіки України з проханням спростити процедуру державних закупівель для підприємств теплоенергетики.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі