Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні запоріжці здивували галичан

11 січня 2011 - 09:36

Юні запоріжці здивували галичан

50 запорізьких дітлахів віком від 12 до 15 років - вихованців школи козацького бою "Спас", навчально-виховного комплексу "Запорозька Січ" та інтернату №5 для дітей з вадами зору - в рамках акції "Схід і Захід разом" та спільної ініціативи голови Запорізької облдержадміністрації Бориса Петрова і начальника ГУ МНС України в Запорізькій області Олексія Лепського з пропаганди здорового способу життя і безпечної життєдіяльності "Дітям України - безпечне майбутнє!" побували на Західній Україні, зокрема, у селищі Модричі та місті Дрогобич Львівської області.

В рамках поїздки юних гостей приймали у Дрогобицькому міськвиконкомі. Запоріжці передали гостинним господарям в дар від голови Запорізької ОДА, члена Національної спілки фотохудожників України Бориса Петрова його фотороботу з видом Запорозької Січі на Хортиці.

Під час святкових заходів з нагоди Різдва, які проходили на центральній площі Дрогобича, запорізькі козачата просто здивували галичан. У 15- градусний мороз хлопчаки скинули з себе свитки і, залишившись у самих тільки шароварах, продемонстрували публіці майстерне володіння прийомами козацького бойового мистецтва "Спас", тим самим підтвердивши: козаки міцні як тілом, так і духом. А 12-річний Сергійко Грицай вразив глядачів тим, що спочатку ходив босоніж по битому склу, а потім ще й ліг на нього голою спиною, а ще п'ять хлоп'ят встали йому на груди.

- Регіональна влада активно підтримує добру ініціативу головного управління МНС України в Запорізькій області щодо організації програми дитячого обміну між нашими регіонами, яка триває вже 9 років поспіль, - зазначив заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Взимку запорізька дітвора зустрічає Різдвяні свята на Львівщині. Наші діти живуть там у місцевих родинах, вивчають традиції, звичаї, спосіб життя, знаходять нових друзів. А влітку до нас приїжджають діти із Західної України, щоб відпочити на узбережжі Азовського та корисно провести дозвілля, адже разом із оздоровлюючими заходами для них проводять різноманітні освітні програми з безпечної життєдіяльності. В ігровій формі співробітники рятувальної служби навчають дітей правилам безпечного поводження з вогнем, на воді тощо. Нинішнього літа за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова ми також приймали делегацію із Дрогобича у прес-центрі ОДА. Дітям до вподоби участь у таких обмінах, адже щоразу вони відкривають для себе нові сторінки історії і культури українського народу.

За інформацією помічника начальника ГУ МНС України в Запорізькій області, підполковника внутрішньої служби Юлії Баришевої у програмі поїздки запорізьких козачат на Львівщину для них також передбачена цікава культурна програма, зокрема, поїздка на батьківщину гетьмана Петра Сагайдачного, а також туристична подорож на гірськолижний курорт.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі