Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

25 квітня 2024 - 10:50

В укритті однієї із запорізьких гімназій навчальний процес – у розпалі. Наразі частина з гімназистів разом з батьками перебувають за межами обласного центру. Безпосередньо в Запоріжжі залишилося 500 учнів, майже половина з них з 1 квітня навчається у змішаному форматі. За словами директора Костянтина Липського, для цього в освітньому закладі створені всі умови. Шкільне укриття відповідає всім безпековим нормам: тут є три виходи, запас питної вода, санвузол. В куточку здоров’я постійно чергує медсестра, є всі необхідні медикаменти. Також є зв’язок з мережею Інтернет, тож учні, що навчаються вдома, можуть доєднатися до уроку.

Діти мають можливість приходити до гімназії два тижні на місяць, в інші дні – навчаються онлайн. Головне для них – спілкування з друзями, за якими вони встигли скучити. Особливо радіють старшокласники – деякі з них вмовили своїх батьків надати згоду на навчання в змішаному форматі.

– Зараз, коли з’явилася ця можливість, я відразу побігла до мами, сказала: «Так, пиши, підписуй, я піду в школу», – розповіла Олександра, учениця 10-го класу. 

Учні 4-го класу більшу частину свого шкільного життя навчались онлайн – спочатку через пандемію ковіду, а потім – через війну. Для них навчання разом з однокласниками – справжнє відкриття.  

– Мені дуже-дуже подобається вчитися офлайн, бо тут мої друзі. Я можу сісти з ними за парту і розмовляти. Ще я можу грати з ними на перерві, – поділився Федір, учень 4-го класу. 

Щасливі діти – вмотивовані педагоги. Вчителі розуміють необхідність надолужити освітні втрати, тому кожен урок, кожна зустріч з дітьми наживо для них – це стимул для творчості. Класна керівниця 4-го класу Ольга Георгіївна переконана: здобуті знання допоможуть дітям стати в майбутньому успішними людьми, що обов’язково долучаться до відбудови рідної країни: 

– Наші діти – наше майбутнє. І саме вони будуть відбудовувати і робити наше Запоріжжя кращим. Тому вперед до навчання і вперед до Перемоги!


Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров