Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

6 травня 2024 - 13:00

Майже сотня працівників Запорізької ОДА взяли участь у толоці – прибиранні лісової ділянки у середмісті Запоріжжя. Екологічну акцію організували з нагоди Всеукраїнського дня довкілля.

Учасник толоки і працівник Департаменту захисту довкілля Сергій Янько:

– Разом з колегами долучився до важливої справи з прибирання сміття. Шкода, що більшість запоріжців, які відпочивають на березі Дніпра, забувають про елементарні правила поводження на природі та залишають після себе купи сміття, – зауважив Сергій.

Лісова ділянка, обрана для прибирання, розташована біля річки Дніпро та належить до рекреаційно-оздоровчих лісів. Через відсутність  фінансування Запорізьке лісництво не має можливості самостійно підтримувати чистоту на цій території.

– Земельна ділянка площею 33 га відноситься до державного лісового фонду, тому комунальні служби м. Запоріжжя тут не прибирають. Запорізьке лісництво не в змозі власними силами підтримувати чистоту у лісі, оскільки кошти на це не передбачені. Тому працівники Запорізької обласної державної адміністрації щорічно виходять на прибирання саме на цю локацію, – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОДА Віталій Литвиненко.

Однією з основних причин засміченості саме цієї ділянки є те, що повз неї запоріжці ходять на відпочинок до Дніпра, і часто залишають там сміття, – доповнює Богдан Хижняк, головний лісничий Філії «Запорізьке лісове господарство ДП «Ліси України».

–  До нас надходять десятки скарг від громадян на засміченість лісових масивів, але ані відповідного штату працівників, ані технічних засобів для прибирання ми не маємо. Та і законодавством це не передбачено. Фактично до обов’язків державної лісової охорони прибирання не входить. Ми охороняємо ліси від пожеж, незаконних рубок, шкідників і хвороб, пошкоджень внаслідок антропогенного та іншого шкідливого впливу, – зазначив Богдан Хижняк.

Учасники толоки зібрали понад 18 метрів кубічних  побутового  сміття, яке направили на утилізацію. До акції долучилися  діти та члени родин працівників Запорізької обласної державної адміністрації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни