Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

25 квітня 2024 - 13:22

В Запорізькій області заборгованості по виплаті пенсій та нарахуванню пільг та субсидій немає, а середній розмір пенсії становить 6001 грн, і цей показник вище середнього по Україні. Про це під час круглого столу в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Запорізькій області повідомила його начальник Світлана Жмурко. Перерахунки пенсій здійснюються щорічно в автоматичному режимі. Зокрема, 1 березня відбулася індексація пенсій – вже втретє з початку війни. 

Круглий стіл ініціювали активісти громадської організації «Союз інвалідів – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС». Ветерани-чорнобильці дізнались про зміни в пенсійному забезпеченні осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Віднедавна ліквідатори, що мають інвалідність, отримали підвищені  пенсії. Так, для осіб з  інвалідністю 1 групи  пенсія тепер становить 14308,46 грн;  2 групи – 11446,77 грн; 3 групи – 8585,08 грн.

Начальник ГУ ПФУ в Запорізькій області Світлана Жмурко поінформувала учасників зібрання про найближчі плани, що стосуються всіх пенсіонерів і ветеранів-чорнобильців, зокрема. Так, з 1 квітня здійснюється автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам за стаж, набутий в останні два роки. Збільшені виплати пенсіонери отримають вже у червні.

 В круглому столі взяла участь і керівниця апарату Запорізької ОДА Зінаїда Бойко. За її словами, нині в Запоріжжі проживають 2319 осіб, що постраждали під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, ще 554 – в Запорізькому районі. Їхня підтримка – завдання держави, – зазначила  Зінаїда Бойко. 

26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС – найбільша техногенна катастрофа в історії України та світу. Героїв-ліквідаторів, що пожертвували своїм життям заради порятунку людства, учасники круглого столу вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області