Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

26 вересня 2024 - 13:05

Четвертий вечір поспіль росіяни обстрілюють мирних мешканців Запоріжжя. Десятеро людей поранені, серед них – один підліток. Понівечено 7 багатоквартирних та понад 15 приватних будинків. Роботи з оцінки руйнувань тривають.

25 вересня приблизно о 23:00 ворог поцілив по житловому району у місті Запоріжжя. Внаслідок російської атаки 10 людей отримали поранення. Отримавши першу допомогу, більшість з них відмовилася від госпіталізації. У лікарні залишається важкопоранений 25-річний чоловік. Лікарі продовжують боротися за його життя. 

– Стан пораненого важкий, але стабільний. Він прооперований. Зараз у свідомості. Пацієнт має ураження печінки, діафрагми та легень. У нього мінно-вибухова травма. Зараз йому вже краще, але поки що чоловік знаходиться в реанімації, – повідомив лікар Андрій Анатолійович.

На ранок мешканці понівечених будинків намагаються оговтатись від пережитого. Вони прибирають уламки скла та цегли, провідують сусідів. 

– Були сильні вибухи. Вікна всі на мене впали. Усе в хаті розбито, – розповіла місцева жителька.

Оглядає свій зруйнований будинок і 76-річна Наталія Михайлівна. Жінка каже, що в момент російської атаки вона вже спала, однак одразу прокинулась.

– Я накрилась ковдрою і молилась, щоб більше не було вибухів. Але незабаром пролунав другий. І в той же момент все почало сипатись. У мене в спальні під стіною стоїть піаніно. Якби не воно, то стіна на мене б завалилась. Піаніно втримало вибухову хвилю, – поділилась пенсіонерка.

Запоріжець Андрій зазначив, що від травмувань його врятувало правило «двох стін». 

– Під час тривоги ми сіли в коридорі. Почули приліт і як посипались вікна. Вже після відбою вийшли й побачили, що моя кімната повністю знищена. Якщо б я там знаходився, то навіть не знаю, що б зі мною було, – розповів чоловік.

Наслідки ворожого обстрілу ліквідовують комунальні служби, рятувальники, правоохоронці та волонтери. Вони обстежують будинки, забивають вікна плитами ОСБ, фіксують злочини росіян.

Уже зафіксовано більш ніж 150 звернень про руйнування від мешканців Запоріжжя. На кожній з трьох локацій працюють комунальні служби. Продовжуємо розбирати завали. Буде зроблено технічне обстеження постраждалих помешкань, – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки