Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Третя доба авіаударів рф по прифронтовому Запоріжжю: будинки зруйновані, містяни – у шоковому стані

25 вересня 2024 - 11:57

Третю добу поспіль російські війська обстрілюють Запоріжжя, наводячи жах на мирних мешканців. Ввечері 24 вересня ворог знову завдав серію авіаударів по місту, зруйнувавши приватний будинок у Комунарському районі Запоріжжя та пошкодивши понад 30 інших.  

– Вчергове ворог завдав удару по території Запоріжжя – попередньо керованими авіабомбами. За оперативною інформацією, всі мешканці Запоріжжя врятовані. Проте зруйновано будинки. Вже почали складати акти для  подальшого відновлення скління та дахів осель, що постраждали від ворожих обстрілів, – прокоментував голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Микола Олексійович проживає на сусідній вулиці від місця прильоту. Під час ворожої атаки знаходився вдома. 

– Був у кімнаті. Почув десь о 21:30 сильний вибух. Як начебто здвигнулася земля. Поруч – школа. Скло повилітало. Ми прийшли на місце прильоту, тут вже розбирали завали. Працював спецтранспорт, пожежники, – розповів пенсіонер. 

Від ворожого обстрілу постраждала ще одна сім’я. Будинок запоріжців зазнав руйнувань, а дитина дивом вціліла. Врятувало правило «двох стін». 

– Дитина робила уроки – за столом біля вікна. Після першого прильоту всі разом вийшли у коридор – за дві стіни. Це й врятувало. На щастя, ніхто не постраждав, – зазначив батько школяра.

Пані Анжела теж мешкає неподалік. Знає сусідів та постраждалих. Одразу ж приїхала на місце ворожої атаки, аби надати першу допомогу. 

– Тривога пролунала, і стався вибух. І не один, а три-чотири. Ми одразу зібралися та прийшли з медикаментами сюди. Бо знаємо людей, які тут живуть, – поділилася жінка. 

Внаслідок ворожої атаки на Комунарський район Запоріжжя 24 вересня постраждало 7 осіб. Четверо з них отримали допомогу на місці та відмовилися від госпіталізації. Двоє вже виписалися з лікарні. Ще одна жінка перебуває в реанімації у важкому стані.

– У пацієнтки вогнепально-уламкові поранення лівого плеча, передпліччя, стегна та гомілки. Відкритий багатоуламковий перелом малої гомілкової кістки зі зміщенням, вогнепально-уламкове поранення (ВУЛП) верхньої кінцівки. Закритий вивих стопи. ВУЛП лівої надбрівної дуги. Травматична ерозія, крововилив та поранення надбрівної дуги. Акубаротравма. Їй провели первинну хірургічну обробку та встановили апарат зовнішньої фіксації на малу гомілкову кістку, ампутували палець кисті. Стан пацієнтки наразі важкий. Вона отримує всю необхідну терапію, – розповів лікар Юрій Геннадійович.


Читайте також

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак