Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область стала пілотною щодо впровадження програми «Декомпресія»

22 грудня 2018 - 11:36

У Міністерстві соціальної політики відбулася робоча зустріч за участю представників Міністерства соціальної політики, Національної гвардії України та військових аташе Посольства Франції з питань оборони та правоохоронної діяльності для підбиття підсумків реалізації за 2018 рік проекту декомпресії для військовослужбовців, які перебували в екстремальних (бойових) умовах службово-бойової діяльності, та визначення завдань на 2019 рік.

Спільно з Національною гвардією України Міністерством соціальної політики впроваджено програму декомпресії для військовослужбовців, які перебували в екстремальних (бойових) умовах службово-бойової діяльності. Програма дає можливість поступової реадаптації військовослужбовців до звичайних умов життєдіяльності, запобіганню розвитку у них психологічних травм. Програму запроваджено гвардійськими психологами за результатами вивчення досвіду колег Франції.

Протягом ІІ півріччя поточного року на базі МЦ Нацгвардії «Нові Санжари», МЦ «Глорія»  реалізовано перші п’ять  заїздів на декомпресію підрозділів Нацгвардії, які прибули з чергування в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, саме Запорізька область стала пілотною для впровадження програми «Декомпресія». Так, у листопаді 2018 року на базі комунального закладу «Санаторій медичної реабілітації «Глорія» для військовослужбовців Нацгвардії було організовано надання психологічної реабілітації за програмою «Декомпресія».

- Протягом листопада психологічну реабілітацію за програмою «Декомпресія» пройшли 35 військовослужбовців. Підготовка військовослужбовців Нацгвардії до виконання бойових завдань та їх реабілітація після повернення із зони антитерористичної операції  відбувається за адаптованою програмою НАТО.  В межах пілотного проекту Програми декомпресії SAS (Закінчення місії) військовослужбовці проходять 3-4 денну програму відновлення, що має допомогти їм адаптуватись у мирному житті, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: Запоріжжя вшанувало пам'ять полеглих воїнів патріотичним забігом

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 31.08.2024

Впродовж доби окупанти 221 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Як заклади освіти дотримуються заходів безпеки: результати інспекції ДСНС та Національної поліції

Україна має майбутнє: Запорізький національний університет розпочав новий навчальний рік урочистою посвятою першокурсників

Очне навчання в садочках, школах, профтехах та коледжах: Запорізька область готова до нового навчального року

Запорізькі підприємці отримають майже 77 млн грн на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.08.2024

Навчання та гуртки в укритті: Запорізька санаторна школа-інтернат № 7 готується до повернення дітей у класи

Впродовж доби окупанти 261 раз били по 11 населених пунктах Запорізької області.

Майже 90 % учнів запорізької школи-інтернату «Орієнтир» зможуть навчатися офлайн

Завершується відбудова будинку по вулиці Кияшка після однієї з багатьох ворожих ракетних атак по Запоріжжю – до кінця року сюди повернуться мешканці та ЦНАП