Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

8 травня 2024 - 19:00

На марці – російські кораблі, які відправили на дно наші захисники. Знищена військова техніка країни-терористки стала приводом для Укрпошти створити нову марку. 

На марці – і сторожовий фрегат «Адмірал Макаров», який поки що залишається на плаву. Але незабаром приєднається до ворожого металобрухту, – переконана керівниця Запорізької дирекції АТ «Укрпошта» Юлія Боровик. Вона наголошує, що їхня компанія випускає «пророчі» марки:

– 8 травня ми відзначили День пам'яті та перемоги над нацизмом. Ми повинні були казати «Ніколи знову», але ні – Україна змушена знов виборювати свою незалежність. Наші Сили оборони роблять все можливе, аби щодня ми зустрічали світанок у вільній Україні. Ми віримо, що ця марка стане пророчою, як і перша з написом «Рускій военный корабль, иди на...!». 

Керівниця апарату Запорізької облдержадміністрації Зінаїда Бойко вважає, що наші нащадки зможуть вивчати історію по цих марках:

– Кожна подія, яка наближає нас до перемоги, найчастіше закарбовується саме на марках. Впевнена, що після нашої Перемоги ми будемо вивчати історію не лише за підручниками, але й за марками, які випускаються сьогодні, – зазначила посадовиця.

Командир 27-го окремого дивізіону річкових катерів Ігор Хозлу вірить, що нашим морякам вдасться очистити українську акваторію від кораблів окупантів:

– Моряки як на нашому Чорному морі, так і на Дніпрі роблять все, щоб відправити ворожий флот на дно. Тому віримо в наші Збройні сили, віримо в Перемогу! Слава Україні!

Тираж марки – мільйон  примірників. Номінальна вартість однієї – 30 грн. Придбати марку «рускій воєнний флот – до дна!» можна у відділеннях Укрпошти. Частина коштів з продажу піде на придбання машини механізованого розмінування для ДСНС України.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області