Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

7 травня 2024 - 15:45

У Запоріжжі відбувся обласний фінал з баскетболу серед юнаків проєкту Президента України «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Чотири найсильніші команди регіону, які пройшли відбірковий етап, змагалися за право представляти Запорізьку область на всеукраїнському рівні.

Перемогу в обласному етапі здобула команда «Дикі кабани» гімназії №50. Юні спортсмени продемонстрували високий рівень підготовки та командний дух.

– Це круто, що ми перемогли. Я дуже радий за свою команду. Сподіваємося, що візьмемо перше місце на всеукраїнському етапі, – поділився капітан команди Єгор.

Відмінністю турніру стала участь команди Новомиколаївського навчально-реабілітаційного центру «Паросток» імені Польського, у складі якої грають діти з особливими освітніми потребами.

– Я дуже пишаюся тим, що в фінал області попала команда навчально-реабілітаційного центру «Паросток». Це – хлопці з особливими освітніми потребами. Вони мають вади розвитку мовлення та порушення слуху. Ці діти грають! І грають гідно! Я дуже рада, що вони взяли участь у змаганнях та посіли призові місця, – поділилася амбасадорка проєкту «Пліч-о-пліч» в Запорізькій області, майстер спорту з плавання Олена Аксьонова.

Участь у проєкті «Пліч-о-пліч» стала важливим досвідом для всіх учасників, незалежно від результатів змагань. Турнір сприяв розвитку спорту серед молоді та формуванню здорового способу життя, – діляться школярі.

– Тренер налаштовував нас на перемогу, але зазначав, щоб у разі поразки не розчаровувалися, адже це – досвід та можливість стати ще краще. Мені дуже сподобалися змагання. Такі заходи дозволяють не тільки проявити себе, але й дарують унікальну можливість – пограти з сильними суперниками, – підсумував 16-річний Андрій, учень Новомиколаївського реабілітаційного центру «Паросток».

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області