Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

1 травня 2024 - 15:30

Житель Пологівського району пропонував своїм «клієнтам» протитанкові гранатомети та ручні осколкові гранати. Зловмисника затримали одразу після продажу «товару». Йому загрожує до семи років ув’язнення. 

Протиправну діяльність 44-річного раніше вже судимого жителя села Юрківка задокументували слідчі відділення № 2 (Вільнянськ) Запорізького райуправління поліції під оперативним супроводом працівників управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Національної поліції України.

29 квітня фігурант «заробив» 15 000 гривень на продажі пострілу до ручного гранатомета РПГ-7, а також реактивної протитанкової та осколкової гранат.

Одразу після передачі товару поліцейські затримали його на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Цього ж дня за місцем мешкання затриманого правоохоронці провели санкціонований обшук та виявили понад 120 набоїв калібру 5,45 мм, корпус гранати Ф-1, підривач типу УЗРГМ, 2 предмети, схожі на додаткові порохові заряди до мінометних пострілів, та майже 400 одиниць пострілів калібру 23 мм.

Вилучені речові докази направлені до Запорізького НДЕКЦ МВС України для проведення судово-балістичних та вибухово-технічних експертиз.

Під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. За скоєне зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють джерела надходження зброї та інших причетних до злочинної діяльності осіб.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни