Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

24 квітня 2024 - 15:40

Фестиваль пройшов у кіноконцертній залі ім. О. Довженка. У ньому взяли участь 9 стрічок. Вони присвячені діяльності німецької, польської, єврейської та інших спільнот під час повномасштабного вторгнення російської федерації.

Ромський режисер з Одеси Валерій Продан привіз на Vl Фестиваль фільмів національно-культурних товариств короткометражний документальний фільм «Хто як не ми?». В центрі сюжету – історії успішних ромських жінок, які роблять вклад у майбутнє ромської національної меншини.

Учасники заходу переглянули й фільм «Реквієм. SOS Запоріжжя» директора музею історії музичних інструментів «БарабанЗА» Дениса Васильєва. Стрічка про життя запоріжців під час війни та про те, як мистецтво допомагає перемогти темряву.

«САЗ ключ довіри» - це фільм про силу музики та масштаби світу, водночас дорожній фільм та пошуки сенсу, захоплююча подорож у прикордонний регіон між Європою та Азією, яка показує, що, незважаючи на конфлікти та кризу, є людське повсякденне життя, а також щось особливе, що тримає нас разом.

Глядачі зауважують, що кінофестиваль – це  подія у культурному житті Запорізького краю. А представлені кінострічки розкривають реальні історії життя представників національних спільнот під час війни та підкреслюють їхню згуртованість і взаємодопомогу. 

  • Ми – велика багатонаціональна сім’я. Нам є що показати і є чим поділитися. І головне наше багатство – це люди, які є носіями різних культур і які мають великі та добрі серця, бо незважаючи ні на що продовжують працювати та допомагати Збройним силам України, – зауважила учасниця кінофестивалю Наталя.

Захід організували Департамент культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА, Обласний методичний центр культури і мистецтва та ГО «Асоціація національних меншин Запорізької області».

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області