Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

28 березня 2024 - 20:25

Рішення про безперервність навчання під час повітряних тривог та впровадження змішаної форми навчання для 24 закладів загальної середньої освіти Запоріжжя ухвалили сьогодні на засіданні Ради оборони області. Про це під час брифінгу повідомив голова Запорізької державної адміністрації Іван Федоров.

– В нас був запит від батьківських комітетів щодо організації освітнього процесу на території Запорізької області. Сьогодні Рада оборони підтримала два рішення. Перше – онлайн-навчання не має зупинятися під час повітряної тривоги. Відповідно за безпеку дітей, які здобувають освіту, несуть відповідальність безпосередньо батьки, а за безпеку вчителів, які впроваджують освітній процес – керівники закладів освіти, які повинні забезпечити їх всіма умовами, – зазначив Іван Федоров.

Друге рішення Ради оборони стосується запуску змішаного навчання у 24 школах Запоріжжя. Його ініціювали батьки учнів, а також підтримав виконкомом міської ради.

Як зазначає очільник області, спочатку вивчалося питання про відкриття 51 закладу освіти на території Запоріжжя, але після детального аналізу ситуації ДСНС, Нацполіцією, Держспоживслужбою було узгоджено лише 24 школи. В цих закладах розпочнеться навчальний процес з 1 квітня.

В цілях безпеки уроки проводитимуться одразу в укриттях. Таке рішення сприятиме безперервному навчанню учнів та збереженню їхнього здоров'я в разі непередбачуваних ситуацій. Перехід на змішаний формат навчання здійснюється виключно за бажанням батьків.


 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя