Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко здійснив мрію вихованок дитячого будинку сімейного типу: дівчата їдуть у Париж

6 березня 2013 - 10:33

На початку листопада минулого року голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко під час робочої поїздки до Оріхівського району завітав у гості до дитячого будинку сімейного типу родини Петрушенко, де виховується сім прийомних дітей. Найстарша дівчинка Катя розповіла керівнику області, що мріє побувати в Парижі.  До Міжнародного жіночого дня Олександр Пеклушенко здійснив мрію дівчинки та ї сестри.

- Мене вразила сім’я Петрушенків своїм родинним теплом та затишком, який створила мати прийомних дітей Світлана Олексіївна. Коли Катруся розповіла мені, що мріє побувати в Парижі, а її сестра Агнія висловила таке ж побажання, я зрозумів, що маю здійснити мрію цих чудових дівчат, бо вони повинні вірити, що досягти можна чого завгодно, головне – дуже цього хотіти, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Катерина та Агнія отримали від керівника області подарункові сертифікати на туристичну подорож до Європи «Обійми Парижа», яка триватиме вісім днів. Дівчата, які ще ніколи в житті не виїжджали за кордон, побувають не тільки в Парижі, а й у Львові, Дрездені, Кьольні та Вроцлаві, а кульмінацією подорожі стане поїздка до місця дитячої мрії –  «Діснейленду». Також Олександр Пеклушенко виділив дівчатам кошти на розваги, подарунки для родини та інші витрати.

Ця подорож жодним чином не вплине на навчальний процес дівчат,  вони поїдуть до Європи 24 березня, а 31 березня повертаються, саме в цей час у школі будуть весняні канікули.

Олександр Пеклушенко зазначив, що в Європі живуть дуже гарні, щирі та гостинні люди, але дівчата все одно повинні бути обережними, слідкувати за своїми речима, щоб не загубити паспорт або гроші. При виникненні будь-яких питань та проблем він порадив звертатися до Посольства України у Франції, яке очолює його добрий друг та товариш, який прийме їх, як рідних.

Також керівник області доручив дівчатам кожного дня дзвонити матері та розповідати, чи все з ними гаразд, а з подорожі попросив привести йому картки з видами Парижа.

- Для мене головне – не тільки здійснити мрію дівчат, а на цьому прикладі довести їм, що немає нічого неможливого, головне – дуже хотіти та докладати усіх  зусиль для здійснення мрії. Це є запорукою успіху в житті, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Дівчата прийшли до керівника області теж не з порожніми руками: Агнія намалювала йому картину, а десятирічний Сашко, коли почув, що мама з сестрами їде до Олександра Пеклушенка, за 40 хвилин встиг намалювати для нього чудовий малюнок.

Після зустрічі з керівником області в родині Петрушенків сталося ще одне диво. Ще в листопаді в дитячому будинку сімейного типу виховувалось шість прийомних дітей, але мати дітей Світлана Петрушенко розповіла Олександру Пеклушенку, що мріє взяти на виховання ще одну дівчинку. Так і сталося: з 7 грудня минулого року в цій родини з’явилась ще одна дівчинка – семикласниця Вікторія Карманова, яка раніше виховувалась у Мелітопольській школі-інтернаті. У лютому цього року вона вже встигла відпочити з іншими дітьми на гірськолижному курорті «Буковель».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів