Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Волонтерський рух готується до святкового звіту

27 листопада 2012 - 14:46

Волонтерський рух готується до святкового звіту

Напередодні відзначення Міжнародного дня волонтера учасники цього благородного руху підбивають підсумки своєї діяльності.             

У Запорізькій області волонтерський рух започатковано порівняно недавно - у 2004 році. Та за короткий час лави тих, для кого турбота про хворого або безпорадного товариша, сусіда, співробітника і навіть незнайомого стала покликом серця, суттєво поповнилися.

За даними Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, на сьогодні в регіоні діють 10 тисяч волонтерів, які опікуються  інвалідами, ветеранами війни та праці, дітьми – сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Всього створено і працюють 1,7 тисячі волонтерських структур. Їх учасники надають послуги одиноким непрацездатним громадянам, пенсіонерам в оформленні документів, написанні листів, приготуванні їжі, придбанні продуктів харчування, обробітку присадибних ділянок, проводять бесіди, надають консультації з різних життєво важливих питань. Студенти вузів здійснюють соціальний супровід дітей – інвалідів та дітей з багатодітних родин.

Членами волонтерських організацій області створено клуби спілкування, художні гуртки та колективи творчої самодіяльності. Систематично проводяться зустрічі з ветеранами, інвалідами, дітьми з обмеженими фізичними можливостями.

 Нещодавно підбито підсумки традиційного обласного конкурсу “Кращий волонтер року”. В ньому взяли участь фізичні особи волонтери, волонтерські організації, центри та групи. Визначено 21 переможця у семи номінаціях. Дипломи та грошові премії їм будуть вручені на обласному заході, який відбудеться 30 листопада  в кіноконцертній залі ім. Олександра Довженка.   Відзначення Міжнародного дня волонтера є тією подією, яка спонукає співгромадян до милосердя і безкорисливої допомоги тим,  хто живе поряд, але обмежений  вадами здоров’я чи побутовими та матеріальними негараздами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Робота підприємства переробної промисловості у прифронтовому регіоні: бізнес і влада готові спільно вирішувати проблеми

Запорізькі фермери годують країну та світ, працюючи в 30 кілометрах від лінії фронту – Уряд підтримує незламних аграріїв

​Як уникнути перегріву під час сильної спеки?

Держпродспоживслужба попереджає про загрозу ботулізму та кишкових інфекцій через аномальну спеку

Нацбанк України започаткував інформаційну кампанію «Знай свої права: страхування»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 416 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

«Я не можу здатися. Маю боротися до кінця», – запоріжанка Наталія Панченко, яка втратила ногу після російського обстрілу

Застосунок «Резерв+» – найпопулярніший спосіб оновлення даних серед запоріжців

«Довгий шлях до незалежності»: у Запоріжжі відзначили День Української Державності

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку

Міністерство молоді та спорту запрошує до сімейного табору «Народжені вільними»